Jongeren rondreizen

Een ideale manier om andere jongeren te leren kennen, gecombineerd met de wereld verkennen, is het deelnemen aan een leuke jongeren rondreis. Jongeren rondreizen heb je naar allerlei bestemmingen, denk aan bijvoorbeeld populaire jongeren bestemmingen als Bali, Costa Rica en Sri Lanka, maar ook aan Ecuador of Egypte. Voor ieder is er wat wils. 

Zo kun je bijvoorbeeld bij Simi Reizen kiezen uit meer dan 30 bestemmingen en programma’s! Het leukste aan deze groepsreizen is dat je altijd samen reist met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Zo weet je zeker dat je in een jonge reisgroep terechtkomt en dat het programma ook gemaakt is voor jongeren.

Benieuwd hoe zo’n jongeren rondreis eruitziet? En wat populaire jongeren rondreis bestemmingen zijn? Wij vertellen het je!

Wat kan ik verwachten van een jongeren rondreis?

We raden aan altijd te kiezen voor een jongeren rondreis in de vorm van een pakketreis. Als je hiervoor kiest, dan zijn in de meeste gevallen de vluchten en de accommodaties inbegrepen bij de reissom. Zodoende weet je goed waar je aan toe bent en hoef je zelf niet meer van alles te regelen! Puur genieten. 

Kies je voor Simi Reizen? Dan kun je helemaal optimaal genieten. Bij deze reisorganisatie voor jongeren rondreizen zijn namelijk altijd de vluchten, de accommodaties, de benodigde transfers én een excursiepakket inbegrepen. Zodoende hoef je alleen nog maar een mooie reis uit te kiezen met activiteiten die je aanspreken. Vaak zijn zelfs ook een mooi deel van de maaltijden inbegrepen.

8x populaire jongeren rondreis bestemmingen

Nieuwsgierig wat populaire rondreis bestemmingen zijn? We hebben een top acht samengesteld van populaire groepsreizen die veel geboekt worden door jongeren!

  • Jongeren rondreizen Bali

Bali is een geweldige rondreis bestemming als je graag Azië bezoekt en veel diversiteit wilt in je reisprogramma. Bali heeft zoveel mooie plekjes om te ontdekken! Van het kunstenaarsstadje Ubud tot aan de wateren waar je uitstekend op kunt raften en de vele magische tempels. Bali is trouwens ook een ideale rondreis bestemming als je voor de eerste keer naar Azië af wilt reizen, omdat dit een van de meest Westerse Aziatische landen is. Zeker overwegen!

  • Rondreizen voor jongeren Sri Lanka

We blijven nog even in Azië. Ook Sri Lanka is een echte jongerenreis bestemming waar jaarlijks vele reizigers naartoe gaan! Waarom? Denk aan prachtige steden als Nuwara Eliya, Galle en Negombo die een bezoek dubbel en dwars waard zijn, de mogelijkheden voor actieve activiteiten als canyoning en raften en de unieke plekjes als de beroemde Sigiriya Lion Rock. Ook kun je hier een wildlife safari beleven in een nationaal park en de prachtige treinrit meemaken langs de theeplantages. Must do!

  • Roadtrippen door Californië

Roadtrippen is de ideale manier om de staat Californië te ontdekken. Lekker een muziekje aan en gaan! Doordat je tijdens een Californië rondreis met auto’s rondreist en niet met een bus, kun je heel flexibel de reisplanning bepalen met je reisgenoten. De accommodaties en de reisroute staan vast en zijn zo gepland dat je sowieso langs de mooiste plekjes reist. De reisleider heeft iedere dag leuke suggesties voor je en je ontvangt een handig roadbook! Ga je mee Los Angeles, San Francisco en Sequoia National Park ontdekken in groepsverband?

  • Jongerenreizen Costa Rica

Costa Rica is een enorm populaire bestemming onder jongeren. Deze backpack bestemming heeft enorm veel te bieden, van heerlijk eten tot aan prachtige stranden, heerlijk veel cultuur, vulkanen en regenwouden. Als je een beetje avontuurlijk bent, ga je hier echt een topvakantie tegemoet. Tijdens de jongeren rondreis van Simi Reizen ga je onder andere een boottocht doen in Tortuguero National Park waar je heel veel beestjes kunt spotten, hiken langs een vulkaan en er staat voldoende vrije tijd voor op het strand op de planning!

  • Thailand als rondreis bestemming

Bezoek prachtige tempels, ontdek bruisend Bangkok, ga voor een Thaise kookles, bezoek een hidden hill tribe in de jungle en relax op Phuket. In Thailand ga je sowieso een fantastische rondreis meemaken! Thailand is een rondreis bestemming die door veel solo reizigers wordt geboekt die samen met leeftijdsgenoten op avontuur willen. Ook in Thailand kun je opnieuw genieten van wat actie, wat dacht je bijvoorbeeld van ziplinen, een trekking door de jungle of wildwaterraften. Hoe gaaf?!

  • Groepsreizen Mexico

Mexico wordt met de jaren steeds populairder. Deze jongeren rondreis bestemming is vooral wat voor jou als je nieuwe culturen wilt ontdekken en interesse hebt in de oude beschavingen. Zo kun je hier veel archeologische vindplaatsen bezoeken. Maar Mexico heeft nog veel meer te bieden! Laat je dus verrassen tijdens een bezoek aan Mexico-Stad, een boottocht door een prachtige kloof en een proeverij bij een Mezcal distilleerderij. Deze reis afsluiten doe je heerlijk in Cancun, een geliefde toeristische badplaats.

  • Jongeren rondreizen Tanzania

Ook Afrika behoort natuurlijk tot de mogelijkheden! Tanzania is een echte bucket list bestemming en een reis die je tijdig zal moeten vastleggen. Probeer de big five te spotten tijdens spannende game drives, relax op het heerlijke eiland Zanzibar, bezoek het regenwoud (ja, ook Afrika heeft regenwouden!) en ontdek hoe ontzettend divers dit mooie land is. Als je denkt te weten wat echte gastvrijheid is, dan ben je nog niet in Tanzania geweest! Alleen al de cultuur is een reden om naar dit pareltje af te reizen.

  • Rondreizen voor jongeren naar Cuba

Ook op de bucketlist van velen staat Cuba! De vrolijke muziek, het fantastische eten, de oldtimers die door de straten rijden, allemaal redenen om naar Cuba af te reizen. Als je kiest voor een jongeren rondreis weet je zeker dat je alles uit je reis gaat halen en de meest noemenswaardige plekken gaat bezoeken. Bezoek prachtige natuurgebieden, maak een rit mee in een Amerikaanse auto in de hoofdstad, ontdek hoe leuk een canopy tour is en zwem bij watervallen! Je fotocamera gaat absoluut met een volle geheugenkaart weer mee terug naar huis.

Kiezen uit de jongeren rondreizen

Bij het kiezen van een mooie jongerenreis raden we aan vooral te kijken naar welke bestemming je aanspreekt en welke activiteiten je leuk lijken. Per jongeren rondreis bestemming is er een divers activiteitenpakket inbegrepen. Zo ga je bij sommige reizen raften in de jungle en bij andere reizen mooie tempels bezoeken, canyoning doen of genieten van mooie stadsbezoekjes. Bij de jongeren groepsreizen is dit altijd heel gevarieerd samengesteld, waardoor je voor een goede combinatie gaat aan cultuur, relax-tijd en actie. Dit scheelt jou enorm veel uitzoekwerk en je weet precies waar je aan toe bent. Als je dus kiest voor een jongeren rondreis inclusief activiteiten, zoals bij Simi Reizen, dan maak je altijd de activiteiten mee samen met je gezellige reisgroep 18-32 jarigen.

Aanbevolen artikelen