Zuid-Afrika in de Rolstoel

Een rolstoelvriendelijke vakantie naar Zuid-Afrika. Het is mogelijk want bij Globe Roller doen we het al jaren. Zo letten we op een aantal dingen tijdens onze reizen.

Een rondreis door Zuid-Afrika in een rolstoel vergt enige planning. Zo zijn wij ruim van te voren ook al bezig met het plannen van de reizen. Ook houden wij nauwlettend in de gaten hoe staat met de faciliteiten voor rolstoelen in Zuid-Afrika.

Zo is het mogelijk om de meeste toeristische atracties gewoon te bezoeken met een rolstoel. De tafelberg kan gewoon ‘beklommen” worden. In de kabelbaan kunnen blindegeleidehonden en rolstoelen gewoon mee. Boven op de tafelberg ligt wel 2km aan verharde paden. Waardoor het boven op de berg, prima begaan baar is voor rolstoelen. Ook robbeneiland is gewoon te bezoeken met een rolstoel. Op de bus en de boot naar Robbeneiland zijn speciale rolstoelplekken aanwezig. Bij de cel van Nelson Mandela is zelfs een speciale traplift aanwezig. Alles lijkt in Zuid-Afrika aanwezig voor een rolstoelvriendelijke vakantie.

De ingang van Robben Eiland

In Zuid-Afrika moet men natuurlijk ook op safari gaan om de Big 5 te kunnen spotten. Zelfs dit kan met een rolstoel, mede dankzij de enorm vriendelijke mensen die er geen punt van maken om af en toe mensen in en uit een safari jeep te tillen. Ook wordt de rolstoel altijd netjes achterin de kofferbak geborgen.

Kortom geen paniek, zelfs met een rolstoel is alles mogelijk in Zuid-Afrika. Een rolstoelvriendelijke vakantie is gegarandeerd.